mcnews

Meest uitgebreide nieuwswebsite

Nieuws

Jaarlijkse citytrip

Met mijn vader maak ik eens in het jaar een citytrip. Hij is architect en kan dus van alles vertellen over verschillende stijlen en hoe je die kan herkennen. Ook houden we erg van het bezoeken van musea en van lekker eten. We zijn dus fijne reismaatjes van elkaar en daarom houden we de traditie in stand. Voor dit jaar was ik aan de beurt het reisje te organiseren, dus afgelopen weken heb ik me georiënteerd. Ik besloot af te wijken van ons normale plan.

Het gras van de buren

Europa is veel mooie steden rijk en mijn vader en ik hebben er intussen al heel wat van gezien. Soms is het dan best even zoeken om iets te vinden waar je nog niet geweest bent. Toen ik daar zo over na aan het denken was, realiseerde ik me dat we nooit naar steden in eigen land waren geweest. Terwijl die ook zeker interessant genoeg zijn beter te leren kennen. Eigenlijk is het best raar dat we altijd maar de neiging hebben te denken dat het elders altijd interessanter is. Dat komt misschien omdat we ervan uitgaan onze eigen omgeving wel te kennen. Terwijl we als gewoontedieren vaak steeds dezelfde plekken opzoeken in onze omgeving. Dus ik ging op zoek naar leuke aanbiedingen voor overnachtingen in eigen land en boekte vervolgens een hotel maastricht centrum. Die stad heeft zoveel te bieden, kwam ik achter. Zo wilde ik graag de Sint-Servaasbasiliek bekijken en de Helpoort bezoeken. Mijn vader was aangenaam verrast.

Keuze in restaurants

Het enige waar ik altijd een beetje op moet letten tijdens onze tripjes, is dat mijn vader niet te veel restaurants wil vergelijken, voordat we onze keuze maken. Hij is namelijk geneigd niet snel genoegen te nemen met het eerste wat we tegenkomen, want er moet wel even vergeleken worden. Na een hele dag rondlopen in de stad, ben ik meer van ‘goed is beter dan best’. Waarom nog eindeloos rondlopen op zoek naar het leukste restaurant die de interessantste kaart heeft, als je er al een gevonden hebt waarbij dat alles er goed uitziet? Vaak komen we dan uiteindelijk weer terug bij een van de eerste opties die we bekeken hadden en dan blijkt natuurlijk vaak dat het net vol zit. Dus ik probeer mijn vader daarin altijd een beetje te beteugelen. Je zou zeggen dat het dan een goede oplossing zou zijn van tevoren een restaurant uit te zoeken en die vervolgens dan te reserveren. Maar wij vinden het prettig vrij te zijn in onze planning. Dan blijk je bijvoorbeeld je aan het einde van de dag aan de ene kant van de stad te bevinden, terwijl het gereserveerde restaurant zich juist aan de andere kant bevindt. Dat vinden we niet handig en we zoeken liever pas op het moment dat we zin hebben wat te eten een restaurantje uit wat in de buurt zit van de plek waar we zijn. Maar aangezien Maastricht vele restaurantjes rijk is, gaat dat vast helemaal goed komen!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén