Meest uitgebreide nieuwswebsite

Nieuws

Alles wat je moet weten over het verzamelen van pokémon kaarten

Pokemon kaarten zijn al generaties lang erg populair. Waar de kaarten vroeger verzameld werden om mee te spelen, is dit vandaag de dag niet altijd meer het geval. Sommige collecties zijn heel veel geld waard en sommige kaarten worden voor miljoenen euro’s verkocht. Ook zijn er een hoop mensen die thuis nog bergen kaarten hebben liggen en hier graag vanaf willen. Hoe weet je nou of je kaarten wat waard zijn en wat heb je nou eigenlijk aan de kaarten?

 

Het begin van de pokemon kaarten

De eerste serie pokemon kaarten begon net zoals vele andere spellen als iets kleins. Dit veranderde echter al snel. Door de jaren heen gingen de kaarten naar bijna alle landen ter wereld. Vandaag de dag zijn er films, series en games op verschillende apparaten. Miljoenen mensen zijn opgegroeid met het spel om zich heen en dit is nog steeds het geval. De meeste mensen zijn begonnen met het verzamelen van pokémon kaarten vanaf een jonge leeftijd. Daarna kwamen er spellen op de Game boy. Later kwamen er ook varianten die op de nintendo ds, wii en op de telefoon te spelen zijn. Ondanks dat de kaart variant van pokémon ook een spel is, werd dit eigenlijk nauwelijks gespeeld. Het verzamelen van de kaarten werd gedaan door een pokemon booster box of een gewoon pakketje te kopen. Hier zaten dan een aantal pokemon kaarten in die elk hun eigen krachten en aanval hadden. Hoe hoger het getal op de kaart, des te beter dit is. 

 

De prijs van een pokémon kaart

Veel mensen die op een latere leeftijd kaarten verzamelen hebben niet als doel om zo veel mogelijk kaarten bij elkaar te verzamelen. Er zijn namelijk een hoop kaarten die nauwelijks geld waard zijn. Wanneer je een normaal pakket koopt, is de kans zeer groot dat je er verlies op gaat maken. De glimmende kaarten zijn de kaarten die vaak wat meer waard zijn. Dit wil dan echter nog steeds niet zeggen dat de kaart voor duizenden euro’s de deur uit kan gaan. Er zijn namelijk een hoop verschillende collecties van kaarten op de markt gebracht. Door de jaren heen zijn er steeds meer pokemons bijgekomen en zo ook steeds meer kaarten. De oudere collecties zijn een stuk minder geprint en hierdoor veel zeldzamer. Zo is er een charizard van de eerste collectie die nog niet beschadigd was, verkocht voor meer dan 3 miljoen euro op een veiling.

Geef een reactie