Meest uitgebreide nieuwswebsite

Nieuws

Zo maak je van de badkamer een plek om tot rust te komen

inloopdouches kopen

We besteden met zijn allen nogal wat tijd door in de badkamer. Je ochtend begint en eindigt er waarschijnlijk met het tandenpoetsen, we douchen en badderen er, en het is vaak een verzamelpunt voor verzorgingsproducten, wasgoed en andere spullen. De kans is groot dat je badkamer er ‘levendig’ uitziet, maar soms kan het ook net even te rommelig worden. Terwijl de badkamer juist ook een plek zou moeten zijn waar je een rustmoment kan pakken. Door een paar kleine aanpassingen kan dit zeker bereikt worden. Lees hieronder welke aanpassingen dit zijn.

Opbergoplossingen

Het ligt een beetje voor de hand maar met goede opbergoplossingen kan een ruimte compleet veranderen. Wanneer spullen uit het zicht staan, komen er minder prikkels bij je binnen waardoor de ruimte als geheel rustiger aanvoelt.

Door gebruik te maken van dichte kasten haal je rommel uit het zicht. Wanneer je toch losse planken hebt, probeer dan eens om kleuren en materialen die bij elkaar passen eentonig te houden. Sorteer bijvoorbeeld je handdoeken op kleur en zet een grote rieten mand weg voor kleinere producten.

Heb je weinig ruimte in je badkamer? Benut dan de hoogte van de ruimte! Vaak worden de ruimten boven deuren, de wc of badkuip, verspild. Met planken boven de deur heb je toch weer opbergmogelijkheden voor linnengoed of producten die je minder vaak gebruikt. Bovendien kun je hier ook leuke styling toepassen, zet er een plantje weg en de ruimte oogt al een stuk rustiger.

Door veel cosmetica en verzorgingsproducten te hebben staan lijkt alles al snel wat chaotisch. Een oplossing hiervoor is om die producten over te gieten gelijksoortige potjes of flesjes. Zo kun je in de douche enkele dezelfde flessen hebben staan voor shampoos en douchegels. Dit oogt dan meteen ordelijk.

De inrichting van de badkamer

Niet het gewilde effect? Het kan natuurlijk ook zijn dat je badkamermeubelen en de inrichting het maken dat het ondanks de opbergoplossingen druk blijft. Je kunt overwegen om dan de badkamer eens goed onder handen te nemen. De stijl van een badkamer kan enorm verschillen met een bepaalde badkamermeubel stijl, tegels en sanitair.

Zo kun je regen- en inloopdouches kopen. Het benauwde gevoel van wanden om je heen is dan namelijk weg. Verder geven natuurtinten in de verdere badkamermeubels of tegels een simplistische indruk. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar je moet natuurlijk wel ergens beginnen.

Geef een reactie