Meest uitgebreide nieuwswebsite

Nieuws

Douchen zonder natte badkamer

Heb je niet zoveel ruimte in je badkamer en twijfel je tussen een douche of bad omdat allebei niet kan, dan kun je natuurlijk ook voor een douche in het bad kiezen. Deze veel gekozen oplossing heeft alleen als nadeel dat je het risico hebt na het douchen met een kletsnatte badkamer te zitten. En daar zit niemand op te wachten. Op vakantie zijn we regelmatig in zo’n situatie beland, een drijvende badkamer, erg onaangenaam.

Waarom geen douchegordijn?

Of er hangt een douchegordijn aan een wiebelende stang. Dat gordijn plakt dan vaak aan je vast terwijl je aan het douchen bent, en dat is een onprettig gevoel. Echt goed schoonhouden kun je zo’n gordijn vaak ook maar slecht. Zijn er geen betere oplossingen? Een badwand is een goede keus. Heerlijk douchen terwijl het water in het bad blijft. Vaak zijn deze wanden in delen weg te klappen of naar buiten te draaien als je het bad als bad wilt gebruiken. Kies je voor zo’n beweeglijke badwand dan kun je deze een klein stukje naar binnen draaien. Voor lange mensen of beweeglijke personen houd je zo het water nog beter binnen het bad. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een vaste badwand. Die zijn er ook.

Schoon houden

Vanzelfsprekend is zo’n wand goed schoon te houden, veel beter dan een douchegordijn. Kies wel de beste en de door de verkoper aanbevolen schoonmaakmiddelen om je wand mooi te houden. Net zo mooi als je deze gekocht hebt. Verkeerde middelen kunnen beschadigingen geven of doffe plekken, vooral als ze te agressief zijn. En dat soort schoonmaakmiddelen zijn er genoeg. De badwand is in diverse materialen te leveren. Meestal volledig doorzichtig. Het hangt van je badkamer en je wensen af wat de beste keuze is. Voor ieder bad en situatie is er een passende oplossing voorhanden. Laat je goed en uitgebreid adviseren voor je een beslissing neemt. Natuurlijk is het ook belangrijk dat zo’n wand op de juiste wijze gemonteerd wordt om er lang plezier van te hebben. Een juiste montage zorgt voor een lange levensduur en veel doucheplezier in je bad. En dan heb je toch allebei, een fijn bad en een fijne douche. Kies er een goede douchekop bij en een fraaie kraan, om alles helemaal af te maken. Is alles klaar dan kun je uren gaan badderen, of toch een snelle douche nemen. Wat je op dat moment het liefste wil en hoef je dus niet te kiezen tussen douche of bad.

Geef een reactie