Meest uitgebreide nieuwswebsite

Nieuws

Een nieuwe werkplek

Je gaat verhuizen naar een nieuwe stad. Je hebt een nieuwe baan bij een groot detailhandelsbedrijf. Hoe zorg je voor een fijne omgeving in je nieuwe kantoor? Misschien is je buurman luidruchtig of smaakt de koffie in de kantine nergens naar. Dit zijn 3 tips die je helpen om met een gerust gevoel naar je nieuwe werkplek te gaan.

Tip 1

Maak kennis met de werkomgeving. Ga op onderzoek uit en ontdek wie je nieuwe buren zijn. Probeer een goede indruk achter te laten maar begin niet met slijmen. Vertel iets korts over jezelf en luister ook goed naar wat de ander heeft te zeggen. Nu je kennis hebt gemaakt met de kantoortuin is het tijd voor je eigen werkomgeving. Je bureau.

Tip 2

Daarmee komen wij aan op tip twee. Je bureau ziet er karig en leeg uit. Er ligt al een stapel werk op de rechterhoek van je bureau. Die komt vast van je nieuwe baas. Het eerste wat je doet is al het werk in een ordner stoppen zodat het overzichtelijk is opgeruimd. Daarnaast ziet je bureau er nog steeds karig uit. Een plant is altijd een goed idee. Planten brengen leven in de grijze tonen. Foto’s van familieleden beuren de boel ook op. Het is altijd fijn om tegen geliefden aan te kijken terwijl je af en toe het saaie papierwerk moet doen. Wees eerlijk. Iedereen moet wel eens saai papierwerk doen.

Vraag aan je baas of je je hond mag meenemen naar je kantoor. Beweging zorgt voor een gezond lijf. Honden zijn soms toegestaan en het zorgt overigens ook voor gezelligheid. twee keer 10 minuten lopen en je rug is weer klaar voor een paar uur in de zithouding zitten. Als er geen hond in je leven is – wat overigens heel spijtig is – is een wandeling eens in de twee uur echt aan te raden. 

Tip 3

Tot slot tip drie. In tip drie bespreken wij de garantie die jij de medewerkers kan bieden op comfort en emotionele support. Een hechte band creëren. Sommige mensen houden er liever van om alleen te werken. Anderen kunnen juist dat stukje support gebruiken. In het echte leven vind je tegenslagen. Ups-and-downs. Bied jij een emotionele support, zullen zij ook iets voor jou terug doen. Het fijne aan collega’s hebben is, je kunt altijd bij elkaar terecht voor vragen of voor tips. Je hoeft niet altijd gelijk naar je baas te stappen zodra je het even niet weet. Bied jij een luisterend oor voor de een, dan zal de ander dat ook voor jou doen.

Geef een reactie