Meest uitgebreide nieuwswebsite

Nieuws

Een rolcontainer huren

Het maakt eigenlijk niet uit wat voor bedrijf of huishouden je hebt, er is altijd wel afval. Bij een kantoor kan dit vertrouwelijk papier zijn, maar ook karton van de cartridges van de printer. Voor een bakkerij is er meer restafval en een restaurant zal meer keukenafval hebben. Omdat er voor alle soorten afval verschillende manieren zijn van (veilig) afvoeren, zijn er ook verschillende rolcontainers te huur. Zoals genoemd in het voorbeeld bestaan er containers voor restafval, papier en karton. Deze containers zijn over het algemeen bekend, net als glas en organisch afval. Ook zijn er containers voor vertrouwelijk papier. Deze documenten mogen niet na het weggooien worden gelezen en moeten op een speciale manier worden verwerkt. Ook bestaan er containers voor swill en keukenafval en natuurlijk voor plastic, ook wel PMD genoemd. Een rolcontainer huren is een praktische oplossing voor het inzamelen van bovengenoemde afval producten. Het is mogelijk om een aantal containers te huren. Dit maakt het scheiden van het afval makkelijker voor u, maar bijvoorbeeld ook voor uw werknemers. Het proces van afval verwerking wordt hierdoor verbeterd. Dit scheelt kosten en is ook goed voor het milieu. Voor iemand die niet dagelijks met afval bezig is kan het kiezen van de juiste rolcontainer lastig zijn. In deze blog geven we meer informatie over de verschillende soorten afval en de bijbehorende rolcontainers.

Afval

Het is belangrijk om als eerst de grootte en waarde van de afvalstroom die uw bedrijf creëert in kaart te brengen. Dit is nodig, omdat er veel bedrijven zijn die rolcontainers verhuren, maar ook komen legen. Om de frequentie van het ophalen en legen te bepalen moet eerst worden vastgelegd hoeveel afval er wordt geproduceerd. Vaak zit het legen van de containers inbegrepen in de huurprijs. Deze verscheelt wel in hoogte door de frequentie van het ophalen.

Soorten rolcontainers

Voor restafval bestaan er doorgaans twee soorten containers. Bij alle genoemde containers is een belangrijke kanttekening. Je kiest een soort container, maar de maat kan verschillen. Een stalen rolcontainer voor bedrijfsafval is een containersoort, maar kan vanaf 770 liter tot en met 1700 liter worden geleverd. Voor papier en karton geldt hetzelfde, alleen is de kleur deksel anders. Dit maakt het scheiden van het afval makkelijker. Voor vertrouwelijk papier zit het anders. Deze prullenbakken mogen absoluut niet opengemaakt worden zijn dus hermetisch afgesloten. Deze veilige manier van weggooien bestaat voor papierwerk, maar ook voor data zoals harde schijven en cd-roms.

Geef een reactie