Meest uitgebreide nieuwswebsite

Nieuws

Epoxy voor creatief en functioneel gebruik

Tegenwoordig wordt er op het gebied van kunst steeds vaker buiten de bekende richtlijnen gedacht. Doordat men meer en meer alternatieve keuzes maakt, wordt kunst ook steeds interessanter. Zo is het belangrijk om bij creaties gebruik te maken van nieuwe producten en onderdelen, zodat jij jezelf kan onderscheiden als maker. Een van deze producten die momenteel vaker gebruik wordt in de kunstwereld, is epoxy. Dit materiaal wordt vooral veel gebruikt onder de noemer resin. Dit soort kunst is gebaseerd op het gieten van materialen, om zo met nieuwe combinaties uiteindelijk een creatie te ontwerpen. Zo blijf jij jezelf als maker uitdagen met het gebruik van dit materiaal. Daartegenover staat ook dat epoxy op zeer functionele manieren te gebruiken is. Vooral binnen het huis kan epoxy leuke zaken laten opfleuren en verstevigen met de transparante laag dat dit materiaal creëert. 

Wees creatief

Epoxy resin kan dan ook op veel manieren gebruikt worden. Bij deze manier van kunst wordt er dus gefocust op het gieten van de materialen. Om op de juiste manier te kunnen gieten zal je uiteraard een mal of onderzetter nodig hebben. Hierin kan het mengsel opgevangen worden om vervolgens uit te kunnen harden. Deze twee opties worden vaak van siliconen gemaakt, omdat dit materiaal erg bewerkelijk is. Door voor een siliconen mal of onderzetter te kiezen, is het uiteindelijk ook makkelijk om de uitgeharde epoxy los te halen. Door kleurstoffen aan de epoxy toe te voegen kan er op creatieve manieren afgewisseld worden met de epoxy, om zo een unieke creatie te ontwerpen met het gebruik van diverse kleuren in de epoxy. Zo zal jij als maker jezelf kunnen overtreffen met het gebruik van deze materialen. 

Functioneel 

Er zijn ook functionelere doeleinden voor epoxy. Dit materiaal kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor de vloer, door deze uit te harden met een stevige transparante laag. Uiteraard is er voor elke functionele klus een andere hoeveelheid nodig. Daarom kan er gekozen worden voor een kleinere fles van ongeveer driehonderdvijfenzeventig gram tot een emmer van wel vijfenzeventig kilo. Zo zal je voor elk type klus de juiste hoeveelheid epoxy kunnen inkopen. Tevens wordt giethars kopen vaak gedaan door kunstenaars. Een ander woord hiervoor is gietepoxy. Deze variant wordt ook als beschermlaag over objecten gebruikt en na het uitharden zal ook gierhars zorgen voor een stevige, mooi transparante laag. Gietepoxy kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden op kunstzinnige objecten. Zo kan er een mooie transparante laag over ieder object gegoten worden. 

Geef een reactie