Meest uitgebreide nieuwswebsite

Nieuws

Gipsplaten zijn ideaal voor je verbouwing

gipsplaten

Soms kom je in een fase van je leven waarin je denkt dat het verbouwen van een huis wel moet lukken. Zelfs als je helemaal geen ervaring hebt. Geen probleem! Of toch wel?

Gaandeweg kom je er waarschijnlijk achter dat je inderdaad een aantal dingen zelf kunt. Youtube is daarbij een grote hulp. Ook zul je tegen dingen aan lopen waarvan je dacht dat je ze kon maar dat dit in de praktijk toch niet zo bleek te zijn. Uiteindelijk is het dan soms het beste een echte vakman in de arm te nemen. Het kost wat maar dan heb je ook wat.

Nu wil ik het graag hebben over een materiaal waar ik eerder eigenlijk nooit bij stilgestaan heb maar nu ontzettend enthousiast over ben. Ik heb het over gipsplaten.

Gipsplaten?

Ja het woord zegt het al, het zijn platen en ze zijn gemaakt van gips. Waar ik me eerst nauwelijks bewust was van het feit dat ze bestonden ben ik er nu enorm enthousiast over geraakt. Met dit materiaal kan namelijk zelfs iemand als ik nog werken!

Voorbeeld

Ok, misschien geloof je me niet maar ik heb mijn eigen plafond helemaal geïsoleerd en daarna afgewerkt met gipsplaten. Het isoleren was eigenlijk heel gemakkelijk. Je kent die grote gele dingen vast wel. Eerst heb ik de eerste paar platen vastgeschroefd op houten plankjes. Daarna heb ik er van die grote gele dingen bovenop gelegd en klaar is kees. Simpel zat.
Ik heb zelfs nog een tweede voorbeeld. In eerste instantie hadden we een hele (hele) grote slaapkamer. Daar wilden we twee verschillende slaapkamers van maken. Dit hebben we ook gedaan door middel van gipsplaten en daar tussenin weer isolatiemateriaal. Dit klusje was wat ingewikkelder omdat je met stalen profielen aan het werk moest. Achteraf gezien was deze klus ook goed te doen.

Voordeel

Voor mij is een gipsplaat gemakkelijk om mee te werken. Als hij te lang is kan je het namelijk simpel afzagen zodat het weer past. De platen zijn niet al te zwaar waardoor je er goed mee kan werken. Ook het bevestigen van die dingen is een eitje als je de goede schroeven er voor gebruik. Zonder dat je voor hoeft te boren schroef je alles in een keer vast.

Zijn er klussen die jij zelf niet kan en zou moeten uitbesteden? Heb je wel eens met gipsplaten gewerkt en wat heb je er dan van gemaakt?

Geef een reactie