Meest uitgebreide nieuwswebsite

Nieuws

Het gemak van een zakelijke lening

Vroeger was je als ondernemer aangewezen op je eigen bankrekening. Je kon immers alleen maar geld in je bedrijf investeren, als dat geld daadwerkelijk op jouw rekening stond. Gelukkig heb je tegenwoordig als moderne ondernemer veel meer mogelijkheden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een zakelijke lening te openen. Met zo'n lening kun je onverwachte hoge uitgaven opvangen, of investeringen doen in bijvoorbeeld nieuw materiaal. En een zakelijke lening kun je al afsluiten vanaf een laag bedrag, én voor een lage rente. Dat zijn niet de enige voordelen die komen kijken bij een zakelijke lening. 

Online berekenen

Zit je eraan te denken om een zakelijke lening af te sluiten? Maar wil je eerst wat meer informatie? Dan hoef je niet direct naar een financierder of bank toe te stappen. Online kun je snel en gemakkelijk de hoogte van je zakelijke lening berekenen, en extra informatie inwinnen. Door in te vullen hoeveel geld je wilt lenen, en de looptijd van de lening, weet je snel hoeveel je maximaal kunt lenen, hoeveel rente er aan deze lening vast hangt en andere bijkomende kosten. Zo weet je precies waar je aan toe bent, en wat je kunt verwachten, nog voordat je een lening opent.

Verhogen van de lening

Wanneer je halverwege je lening plotseling extra financiering nodig hebt, is het vaak geen probleem om je lening te verhogen. Dit kan voorkomen wanneer je bijvoorbeeld onverwacht met hoge kosten te maken krijgt door reparaties of grote orders. Het verhogen van de lening bespreek je met de adviseur van je bank of de verstrekker van je lening. Wanneer je iedere maand netjes je aflossing betaalt, je groeit als bedrijf én je de bijkomende financiële kosten kunt dragen is het vaak mogelijk om de lening te verhogen of extra geld bij te lenen.

Een zakelijke lening is maatwerk

Zakelijke leningen komen op veel punten overeen met een persoonlijke lening. En net zoals de persoonlijke lening, is een zakelijke lening zogenoemd maatwerk. Ieder bedrijf is uniek, waardoor je lening altijd op maat wordt gemaakt. Dit betekent dat twee bedrijven vrijwel nooit precies dezelfde lening krijgen aangeboden. Dit betekent dat de kosten, de rente en de looptijd bij iedere financierder kunnen verschillen. Het is daarom belangrijk om van tevoren je eigen onderzoek te doen, zodat je weet wat je kunt verwachten. Bereken online je zakelijke lening en onderzoek waar je de minste rente en administratiekosten betaalt. En vergeet ook vooral niet om van tevoren te bedenken wat je maximaal wilt lenen en hoeveel geld je maandelijks kunt missen. Met een goede voorbereiding kun je vervelende situaties achteraf voorkomen.

Geef een reactie