Meest uitgebreide nieuwswebsite

Nieuws

Lease auto: voor- en nadelen

Waar een auto kopen eerst vanzelfsprekend was, is het sinds een tijd ook mogelijk om een auto te leasen. Je hoort mensen al snel zeggen dat ze een auto van de zaak hebben, dit is hetzelfde idee maar dit is ook toepasbaar privé. Het maken van deze keuze is niet voor de hand liggend en het is belangrijk om een aantal voorwaardes te overwegen voordat je hiervoor kiest.

Kosten

Qua kosten is er een groot verschil wanneer je een auto gaat leasen en wanneer je een auto koopt. Dit heeft alles te maken met de hoogte van het bedrag dat je afrekent. Als je een auto gaat kopen, heeft dit een grote invloed op de spaarrekening. Je betaalt in namelijk in één keer een hoop geld. Een lease auto heeft geen effect op je spaarrekening omdat je per maand een vast bedrag betaalt. Hierdoor is het voor sommige mensen aantrekkelijker om hiervoor te kiezen. Daarbij komt dat je minder snel voor onverwachte kosten komt te staan. Het bedrag dat je per maand betaalt is meestal inclusief verzekeringen, waardoor er bij een ongeluk niet zo snel extra kosten bij komen kijken en je kan leunen op de leasemaatschappij waarvan je de auto leent.

Afsluiten van een contract

Wanneer je een auto gaat leasen, sluit je een contract af. Voor sommige mensen geen probleem, maar het kan in de weg staan bij het vrij gebruiken van de auto. Een privé lease auto heeft bijvoorbeeld een maximaal aantal kilometers dat afgelegd kan worden. Bij het kopen van een auto heb je hier geen last van, de auto is in jouw bezit waardoor je zelf kan bepalen wat je met de auto doet. Het afsluiten van een contract heeft als gevolg dat je er een langere tijd aan vast zit en je aan regels moet houden. Er zijn ook andere opties, zoals shortlease waarbij je flexibeler bent wat betreft het gebruiken en inleveren van de auto.

Gebruik

Een auto kopen heeft als gevolg dat het helemaal van jou is. Je kunt zonder zorgen op vakantie gaan, de auto uitlenen, maar wanneer er iets gebeurd ligt de verantwoordelijkheid bij jou. Ook dit kan een grote invloed hebben op de spaarrekening. Als de auto stuk is, ben je hem kwijt. Bij het leasen van een auto, krijg je meteen een andere auto. Bovendien kun je zelf een model uitzoeken en krijg je altijd een gloednieuwe auto. Bij shortlease prive krijg je dus een hoop terug voor het contract dat je afsluit.

Geef een reactie