Meest uitgebreide nieuwswebsite

Nieuws

Letselschade, hoe pakt u dat aan?

 

Stel u heeft een op het bedrijf een ongeluk meegemaakt. U bent gewond en u kan niet meer werken. Vaak wordt in Nederland het slachtoffer van deze wanpraktijk volledig uitbetaald om de schade te dekken. Maar dit is niet altijd het geval. Mocht uw bedrijf moeilijk doen met het uitbetalen van een schadevergoeding dan moet u een letselschade bureau inhuren. Deze bureaus werken voor uw schadevergoeding en zullen dit civielrechtelijk aanpakken. Wilt u meer leren over letselschade en de bijbehorende schadevergoeding? Lees hier meer! 

De basis van een civielrechtelijke aanpak

Wanneer u een civielrechtelijk rechtszaak indient, is een van de eerste dingen die in uw rechtszaak naar voren dient te komen de schade aan uzelf of een van uw materiële zaken. Mocht u in aanmerking komen voor een vergoeding dan gebeurt er het volgende. In veel gevallen zal een punitieve schadevergoeding worden toegekend. Punitieve schadevergoeding in dit geval zijn bedoeld om de persoon te straffen die de verwonding heeft veroorzaakt. Mogelijk moet u de bestuurder aanklagen van een voertuig dat in uw buurman inloopt, zodat hij zich bewust is van de schade die hij aan uw auto heeft veroorzaakt. In sommige gevallen kan punitieve schadevergoeding worden toegekend in gevallen waarin de persoon die de schade heeft veroorzaakt, heeft geweigerd de verantwoordelijkheid te nemen voor zijn acties. Het is belangrijk te zoeken naar een rechtspersoon dat uw belangen barmhartig. Woont u bijvoorbeeld in Eindhoven en vind daar een ongeluk plaats, dan dient u te googlen naar letselschade advocaat Eindhoven. Dan pas vind u een geschikt rechtspersoon. 

Immateriele schade

Immateriële schade wordt vaak toegekend als compensatie voor pijn en lijden. Veel mensen die lijden aan post-trauma, zoals de slachtoffers van het ongeval in een auto-ongeluk, ervaren vaak fysieke pijn en lijden als gevolg van hun verwondingen. Misschien kunt u schade verzamelen voor de medische zorg die u nodig had om te overleven totdat uw wonden genezen. Evenzo kunnen materiële schade worden verzameld als u niet in staat bent om te werken, vanwege uw onvermogen om uw taken goed uit te voeren als gevolg van uw toestand.

Materiele schade

Algemene schade wordt over het algemeen toegekend in persoonlijke letselclaims wanneer de schade per ongeluk of opzettelijk werd veroorzaakt. In deze gevallen wordt de persoon die de schade heeft veroorzaakt, niet verantwoordelijk gehouden voor zijn acties. Het Hof verwachten meestal niet dat de persoon die schuldig is aan het veroorzaken van de schade om een verontschuldiging aan te bieden. Algemene schade wordt in het algemeen toegekend in gevallen waarin het slachtoffer een mentaal of emotioneel trauma leed als gevolg van de veroorzaakte schade. Als u bijvoorbeeld betrokken was bij een ongeval die uw benen verwondde, en als gevolg van deze blessure moest u enkele dagen van werk missen, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een of andere vorm van compensatie.

Geef een reactie