Meest uitgebreide nieuwswebsite

Nieuws

Stereotypes kunnen best vervelend zijn en niet nodig

Mason Garments heren

Dragen jullie wel eens Mason Garments heren? Of hebben jullie eigenlijk geen idee wat voor merk jullie kleding nou eigenlijk is. Ja, er blijven altijd mannen (en vrouwen) die zich helemaal niet interesseren in alles wat ook maar met mode te maken heeft. Maar tegenwoordig zie je al vaker dat ook mannen zich beginnen te interesseren in de modewereld. En wordt dat ook meer geaccepteerd. We gaan misschien in kleine stapjes vooruit, maar we gaan wel vooruit.

Eigenlijk is het gek

Ja, het is best raar dat we nu pas op een punt komen dat het meer geaccepteerd wordt voor mannen om zich meer te interesseren in de mode. Want de meeste bekende modeontwerpers en bekende merken zijn bedacht en gecreëerd door mannen. Mannen zitten al jarenlang in de mode-industrie. Zij spelen daar ook een belangrijke rol in. De trends zoals die nu zijn zouden niet ontstaan zijn zonder de invloed van mannen. En toch wordt het vaak nog raar gevonden voor een man om zich in de mode te interesseren. En dat terwijl we ons al meer open gaan stellen voor progressie.

Mode als iets vrouwelijks

Als je het woord ‘mode’ zegt, dan denken mensen gelijk aan iets vrouwelijks. Dat hoeft niet eens bewust te zijn, en dat is ook echt zo gek niet. Dit komt omdat mode vaak geassocieerd wordt met vrouwelijkheid. Het merendeel van de kledingreclames is gericht op vrouwen. En dan zitten er misschien een of twee mannen in een commercial met misschien tien mensen. Het wordt al jarenlang zo gedaan, en dat is nou ook eenmaal zo omdat vrouwen in het algemeen meer geïnteresseerd zijn in deze onderwerpen dan mannen, maar dit wil nog niet zeggen dat zij hier niets mee te maken hebben.
Mason Garments heren

Interesses hebben geen geslacht

Denk maar eens na, alles wordt gelabeld. En dat kan erg vervelend zijn als jij een man of vrouw bent die graag iets wil doen wat stereotypisch gezien wordt als een interesse van het andere geslacht. Het wordt al veel meer geaccepteerd voor vrouwen om dingen te doen die typisch gezien mannelijk zijn. Hierbij kun je ook aan de mode denken. Vrouwen dragen nu al jaren broeken, en niemand kijkt er ook raar van op. Maar mannen dragen vrijwel nooit rokken, misschien hier en daar iemand die dit stigma probeert te verbreken, maar verder vrijwel nergens. Dit stereotyperen kan erg vervelend zijn als je iets wilt doen wat typisch niet voor jouw geslacht gezien wordt, maar als jij de eerste stap durft te nemen naar verandering, dan zul je snel verschil merken.

Geef een reactie