Meest uitgebreide nieuwswebsite

Nieuws

Meerdere computerschermen met elkaar verbinden doe je dus zo!

Werken met een nieuwe set up. Eens in de zoveel tijd kijk ik weer naar een nieuwe manier om sneller te kunnen werken. Zelf werk ik voornamelijk thuis en heb onlangs een gaaf nieuw bureau laten maken op maat. Het is een bureau met een breed rond blad. Waarbij ik speakers kan bevestigen en ik heb een uitschuif lade waar ik mijn keyboard op kan leggen. Mocht je het nog niet hebben geraden. Ik ben een muziek producer met een studio. Bij een nieuw meubel hoort ook een nieuwe indeling van de apparatuur die ik gebruik. Alles netjes wegwerken met kabel gootjes en heb zelfs LED strips oplaten hangen zodat ik de hele kamer van nieuwe sferen kan voorzien. 

Spullen spullen en nog eens spullen!

Qua gear heb ik heel wat liggen. Heb zo’n acht verschillende keyboards, een boel microfoons en oneindig veel kabels. Als computer heb ik twee verschillende apple mac apparaten. Een Mac Pro en een Macbook Pro. Daarbij hoort of zit ook een beeldscherm. Nu wil eigenlijk per computer 2 beeldschermen om sneller te kunnen werken en schakelen. Soms heb ik bijvoorbeeld ook een video editor over de vloer en dat zou top zijn om samen alles naast elkaar te doen om sneller projecten af te kunnen maken en te leveren. Het was even puzzelen maar door middel van de displayport die op de mac apparaten zit kon ik de juiste kabels en converters aanschaffen om alle beeldschermen met elkaar in verbinding te brengen. Je kunt je oude monitor gebruiken of zelfs een tv met HDMI aansluiting. Zolang je het maar verbind met de displayport is er super veel mogelijk. Dit geldt overigens ook voor windows computers net zo! Het is heerlijk werken en kan nu makkelijker projecten afmaken, meer leuke projecten aannemen en meer geld verdienen. Deze aanpassing in set up is dus even een dikke WIN WIN WIN!

Benieuwd hoe je dit zelf kunt doen?

Nu je mijn blog hebt gelezen, heb je hopelijk een goed idee hoe mijn setup er als producer uitziet. Ben je benieuwd of en hoe je dit zelf kunt doen? Bekijk dan bijvoorbeeld een tutorial op Onlinekabelshop.nl of gebruik Youtube. Hier staan uitgebreide handleidingen die je zo door dit traject heen loodsen. Mocht je liever lezen dan staan er op internet ook nog meer dan genoeg toffe tutorials. Laat je met weten hoe jouw set up er straks uitziet? Laat dan een reactie achter!

Geef een reactie