Meest uitgebreide nieuwswebsite

Nieuws

Minder druk met kleine klusjes

We proppen bijna allemaal onze levens ontzettend vol. We willen een leuke baan, veel sporten, onze hobby’s doen, tijd doorbrengen met familie, vrienden en natuurlijk ook genieten van romantische relaties. Deze drukte zorgt voor een leuk leven maar kan ook voor stress zorgen over hoe je het allemaal moet bewerkstelligen. Want naast al deze leuke dingen hebben we ook gewoon onze dagelijkse taken en klusjes. Klusjes waar we niet zozeer veel plezier aan beleven maar die wel moeten gebeuren. Denk aan boodschappen doen, de afwas en schoonmaken. Gelukkig zijn er tips en tricks om minder tijd kwijt te zijn aan dergelijke klusjes. In dit artikel bespreken we hoe je dat doet.

Boodschappen thuisbezorgen

Het is al jaren een trend dat mensen meer online shoppen. Van elektronica tot kleding, je kunt het zo bestellen en de volgende dag thuisbezorgd hebben. Nu is het ook steeds makkelijker om je boodschappen online te bestellen en thuis te laten bezorgen. Dit kost slechts een paar euro extra en bespaard heel tijd die je anders kwijt bent aan tripjes naar de supermarkt. Als je graag hoge kwaliteit verse koffiedrinkt in de morgen dan kun je ook koffiebonen thuis laten bezorgen.

Dagelijks schoonmaken

Als je een hele week hard hebt gewerkt, dan is het fijn om van je weekend te kunnen gaan genieten. Maar veel mensen zijn juist in het weekend druk met allerlei huishoudelijke klusjes zoals schoonmaken. Deze tijd besteed je liever aan leuke dingen. Een slimme tip is om in plaats van een keer per week een grote schoonmaak, elke dag een minischoonmaak te doen. Dit scheelt gigantisch veel werk. Als je bijvoorbeeld dagelijks elke keer na een toiletbezoek meteen even de toiletpot afneemt, hoef je deze een stuk minder schoon te maken. Elke dag tien minuutjes schoonmaken scheelt je in het weekend heel wat uren.

Geef jezelf deadlines

Als je een druk leven hebt dan wordt tijd-management heel belangrijk. Vaak doen mensen net zo lang over een bepaalde taak als ze er tijd voor hebben. Een goede tip is om jezelf deadlines te geven en er een spelletje van te maken om kleine taken zo snel mogelijk uit te voeren. Probeer een vast tijdstip van de dag uit te kiezen voor kleine taken, het liefst aan het begin van de dag. Dan hoef je je er de rest van de dag geen zorgen om te maken en is het maar alvast gedaan.

Geef een reactie