Meest uitgebreide nieuwswebsite

Nieuws

Onzekerheid door haarverlies

Het is iets waar bijna alle mannen tijdens hun leven mee te maken krijgen, haarverlies. Het is een volkomen natuurlijk fenomeen maar tegelijkertijd zorgt het bij veel kerels voor onzekerheid, stress en zelfs schaamte. Zeker als je op zeer jonge leeftijd al je haar begint te verliezen dan is het best wel schrikken. Je jeugd is nog amper voorbij of je wordt al geconfronteerd met oud worden. Of zo lijkt het in ieder geval. Toch is kaal worden helemaal niet iets om je druk over te maken en er zijn ook verscheidene manieren om er wat aan te doen. In dit artikel bespreken we hoe je omgaat met onzekerheid door haarverlies, wat je ertegen kunt doen maar ook hoe je het kunt accepteren.

Haarverlies stoppen

Mannelijke kaalheid is niet iets wat van de een op de andere dag gebeurd. Het is een proces waar vaak wel tien of twintig jaar overheen gaat. Wanneer je voor het eerst merkt dat je haar verliest zie je dit meestal aan dieper wordende inhammen of een dunne plek op je kruin. Maar tussen de eerste realisatie en ook daadwerkelijk kaal zijn zit nog ontzettend veel tijd. Er zijn verschillende manieren om het proces van kaal worden voortijdig te stoppen. Zo is er bijvoorbeeld minoxidil en finestaride. Deze medicijnen zijn effectief en via recept verkrijgbaar. Maar er kunnen ook bijverschijnselen zijn dus wees bewust bij het gebruik van deze medicijnen.

Haartransplantatie

Als je kale plekken hebt waar je graag weer haar wilt hebben dan is een haartransplantatie een goede optie. Bij een haartransplantatie worden haren vanuit je achterhoofd op de kale plekken geplaatst. Het is namelijk zo dat deze haren niet gevoelig zijn voor het hormoon dat voor kaalheid zorgt. Bedenk wel dat de plekken op je hoofd waar geen haar geplaatst is wel nog kaal kunnen worden verderop in het proces. Het kan dus zijn dat je een tweede haartransplantatie nodig hebt.

Accepteren

Je kunt kaal worden natuurlijk ook gewoon als een natuurlijk proces accepteren. Voor veel mannen zorgt de stress over kaal worden voor meer problemen dan het kaal worden zelf. Vaak ziet je getrimde hoofd er een stuk beter uit dan je dacht. Daarnaast kun je ook focussen op je kledingstijl, accessoires en gezichtsbeharing om alsnog zelfvertrouwen over je uiterlijk te creëren. Vergeet niet dat het nog jaren zal duren voordat je echt kaal bent en daarnaast zijn er nog vele opties voor kortere kapsels. Heel veel mannen die al wat kaler worden kunnen het ook jarenlang goed verbergen.

Geef een reactie