Meest uitgebreide nieuwswebsite

Nieuws

Richt je magazijn efficiënt in

Als ondernemer, en vooral als verkoper, groothandelaar of andere vakken waarbij je veel voorraad hebt, kom je vroeg of laat voor hetzelfde probleem te staan. Hoe organiseer je je magazijn netjes, georganiseerd en efficiënt? Er komen steeds meer spullen het magazijn in en je weet soms echt niet meer waar je alles moet laten. De eerste stap voor een efficiënt magazijn zijn de opbergplekken. Daar moet je er uiteraard zoveel mogelijk van hebben in de waarschijnlijk beperkte ruimte die je tot je beschikking hebt. Om je magazijn goed in te richten kun je magazijnstellingen gebruiken. Die heb je in allerlei maten en vormen en ze helpen je je magazijn effectief te gebruiken. Een gespecialiseerd bedrijf kan je zo helpen om je magazijn overzichtelijk en doelmatig te maken. Het enige wat jij moet doen is beslissen welke magazijnstellingen je precies nodig hebt want er zijn er vele.

Van legbordstelling naar werkbank

Een magazijnstelling kan iets simpels zijn als een werkbank, maar meestal ben je opzoek naar iets groters. Denk bijvoorbeeld aan draagarmstellingen waarop je planken, staven en dergelijke kunt opslaan. Ook bekend is de bandenstelling waarop je heel wat banden kwijt kan. Ook veel gezien in talrijke magazijnen zijn legbordstellingen waar je op ijzeren planken je materiaal goed kwijt kan. Legbordstellingen zijn zeer geschikt voor lichtere producten tot 180 kilo per niveau. Maar uiteraard kun je er hiervan weer een paar boven elkaar plaatsen. Dit kan zeer flexibel, je bepaalt zelf de hoogte tussen de diverse niveaus en je kunt ook nog de juiste diepte kiezen. Het is dus goed om voor je bestelt even na te denken wat je precies nodig hebt en na te gaan welke producten op de magazijnstellingen belanden.

Magazijnstellingen: voor jou?

Magazijnstellingen kunnen prijzig zijn, maar weet dat je ze ook tweedehands kan krijgen. Dat scheelt weer in prijs. Heb je al magazijnstellingen, maar onderbreken er onderdelen dan kun je ook losse zaken aanschaffen. Zorg er in ieder geval voor dat je magazijnstellingen veilig zijn. Het is wettelijk verplicht ze elk half jaar te laten keuren. Zo is je magazijn niet alleen doelmatig en efficiënt, maar ook veilig. Kortom: magazijnstellingen zijn er in allerlei soorten en helpen jou om je voorraad efficiënt op te bergen. Verdiep je goed in de mogelijkheden en laat je goed informeren. Heb je je keuze gemaakt? Dan staat niets een goed ingericht magazijn nog in de weg.

 

 

Geef een reactie