Meest uitgebreide nieuwswebsite

Nieuws

Tips om te besparen op je motorverzekering

Iedereen wil het liefst zo min mogelijk geld uitgeven aan een verzekering. Toch is het wel belangrijk om goed verzekerd te zijn. Zeker als je op een motor rijdt is het van belang om je goed te verzekeren. Als er een keer iets gebeurt in het verkeer, loop je veel risico op een motor. Je hebt kans op schade aan je motor, maar ook jijzelf loopt gevaar. Het liefst wil je natuurlijk zo goed mogelijk verzekerd zijn tegen een lage prijs. Hier zijn een aantal tips om je te helpen bij het vinden van de juiste motorverzekering. 

 

Het koppelen van schadevrije jaren

Als je een motorverzekering wilt gaan afsluiten, is het verstandig om je schadevrije jaren te koppelen aan je nieuwe verzekering. Niet alle verzekeraars staan toe dat je je schadevrije jaren van andere voertuigen aan elkaar koppelt. Door deze schadevrije jaren te koppelen zul je een goedkopere verzekering kunnen afsluiten als je in het verleden weinig problemen hebt gehad. Door van tevoren goed te kijken bij welke verzekeraar het koppelen van deze schadevrije jaren mogelijk is, kun je geld besparen. Dit zal sterk in je voordeel werken, zowel in het heden als in de toekomst.

 

Maak gebruik van de winterstop

Gedurende de koude maanden kan het soms erg gevaarlijk zijn om met de motor te rijden. Als het veel heeft geregend en de temperatuur gaat weer richting de nul, kan het erg glad zijn. Er kan al wat vorst aan de grond zijn wat het gevaarlijk maakt om met de motor te gaan rijden. Je bent met twee wielen een stuk minder in balans dan dat je met een auto bent en zult dan ook sneller een ongeluk veroorzaken als het glad is. Bij sommige verzekeraars kun je gedurende de winter een winterstop activeren. Je kan op deze manier tijdens de wintermaanden een stuk minder betalen voor je motorverzekering. Bij sommige verzekeringen bespaar je door de winterstop te activeren wel 10 tot 15 procent van je jaarpremie. Over het algemeen zal de winterstop gelden vanaf 15 december. Deze zal doorgaan tot het begin van maart, wat ook het moment is waarop je vaak weer veilig de weg op kunt gaan.

 

Kijk waarvoor je je wil verzekeren

Niet iedereen rijdt even veilig in het verkeer. Als je wat sneller en gevaarlijker rijdt, is het verstandig om je goed te verzekeren. Vooral als je genoeg geld hebt, is het slim om een all risk verzekering motor af te sluiten. Op deze manier ben je gedekt voor zowel de schade aan je eigen voertuig als de schade aan het voertuig van een ander. Dit zal wel meer kosten en als je voorzichtig rijdt, kun je misschien beter een andere verzekering afsluiten.

 

Geef een reactie