Meest uitgebreide nieuwswebsite

Nieuws

Tips voor als je gaat beginnen met make-up 

Het is in de tijd waarin we leven bijzonderder als er meiden rondlopen zonder make-up dan als ze dit wel hebben. Toch moet je je niet verplicht voelen om hetzelfde te doen als alle anderen. Het is namelijk niet allemaal even goed voor je huid. Als je van plan bent te beginnen met het gebruiken van make-up kan dit nogal lastig zijn. Er is een enorme keuze en het aanbrengen van make-up is lang niet altijd even makkelijk. Hier zijn daarom een aantal tips voor beginners.

 

Het aanbrengen van make-up op en rondom je ogen

Als je begint met het gebruiken van make-up zullen er waarschijnlijk een aantal soorten make-up zijn die je wil gaan gebruiken. Zo zal mascara hoogstwaarschijnlijk één van de eerste dingen zijn die je aanbrengt als beginnend make-upper. De mascara zorgt ervoor dat de kleur van je ogen er mooier uit komt te zien en bovendien meer opvalt. Het is de bedoeling van mascara dat je ogen tegen een mooier contrast worden afgetekend en er zo meer uitspringen. Je hebt een hoop verschillende soorten mascara. Zo heb je onder andere verschillende kleuren, watervaste mascara en verlengende mascara. Ook zal de meeste mascara verschillen in volume. 

 

Naast mascara zijn oogpotlood en oogschaduw ook erg populair onder de meeste meiden die beginnen met make-up. Met een oogpotlood is het de bedoeling om de aan de bovenkant en eventueel ook aan de onderkant een lijntje met kleur aan te brengen. Dit zorgt er net als bij mascara voor dat je oog beter wordt afgetekend kijkend naar het complete plaatje. Als je de eyeliner hebt aangebracht is het verstandig om er met wat oogschaduw overheen te gaan. Dit zal ervoor zorgen dat de kans op het uitlopen van je eyeliner behoorlijk afneemt. Verder kun je ook bij oogschaduw kiezen uit een hoop verschillende kleuren en diktes. Het is aan te raden om de eerste keer een oogschaduwpalet aan te schaffen waar een hoop kleuren in zitten. Zo kun je bij verschillende looks een hoop verschillende kanten op. Dit is voor als je make-up nog moet ontdekken natuurlijk ideaal. 

 

Het kiezen van de juiste foundation

Als beginnend make-upper zul je dit misschien niet weten, maar foundation is bedoeld om je huid egaal te maken en kleine oneffenheden te verbergen. Als je bijvoorbeeld last hebt van puistjes of rode plekjes kun je deze met foundation verstoppen. Je zult echter in de praktijk vaak zien dat meiden foundation gebruiken om hun gezicht een hele andere kleur te geven dan het eigenlijk is. Foundation is erg slecht voor je huid en ook puistjes en andere oneffenheden zullen hiervan alleen maar erger worden. Je hebt verschillende hardheden van foundation, zorg dat je er een kiest die op je huid aansluit.

Geef een reactie