Meest uitgebreide nieuwswebsite

Nieuws

Tover je koophuis weer om tot nieuw!

Kosten

In principe koop je een huis voor de langere termijn. Dat is ook de meest gangbare tip die je krijgt op het moment dat de keus is tussen huur en koop. Als je niet van plan bent voor langere termijn (lees: meer dan tien jaar) in dat huis te gaan wonen, kan je mogelijk beter huren dan kopen. De kosten van het kopen als verkopen zijn namelijk niet mals. Denk bij het kopen aan de overdrachtsbelasting die voor jouw rekening komt, de kosten voor de notaris en de hypotheekafsluiter, de verhuiskosten zelf en nog kosten voor het klussen. Bij een gemiddeld huis is dit al gauw 15.000 euro. Als je daarna weer gaat verkopen heb je wederom gelijksoortige kosten. Je moet een verkoopmakelaar in de hand nemen, de fotograaf moet komen en je huis wordt op Funda gezet. Als je deze beide grote lasten binnen een paar jaar na elkaar hebt, is het inderdaad weinig voordeliger om te gaan kopen. Alles wat je bespaart door niet te hoeven huren gaat hier dan weer aan op.

Verveling

Echter, als je dus wel langer op één plek wil blijven, is kopen in deze tijd een goed idee. De rentestand is belachelijk laag, de huizenprijzen lijken langzaam weer te stagneren, en je hebt een eigen plekkie voor een langere tijd. Zeker dat laatste is echt heel veel waard. Aan de andere kant hoor ik ook van veel mensen dat hun huis ze gaat vervelen na enige tijd. Ze kennen elk hoekje onderhand wel, zijn uitgekeken op de keuken en de badkamer en hebben geen energie meer om er echt mee aan de slag te gaan. Ze zijn het huis onderhand zo zat, dat het een hopeloos geval lijkt en het geld en de moeite niet waard.

Nieuwe vloer

Dat is echter niet het geval! Neem nou van mij aan, een kleine investering in je huis door het een en ander aan te passen of te vernieuwen blaast je hele huisje weer nieuw leven in. Het huis voelt anders, je bent verrast als je bij binnenkomst ziet dat er iets niet helemaal meer klopt. Zo kan je bijvoorbeeld andere kunst nemen in je huis, of het interieur op een andere manier neerzetten. Daarnaast kan een nieuwe vloer ook wonderen verrichten. Wij hebben onze tapijten vloer laatst verwisseld voor een parketvloer. Dat is natuurlijk hartstikke verschillend van elkaar, en dat zie ik ook elke keer als ik de woonkamer binnenstap. Het huis voelt weer als nieuw. Dus steek die koppen bij elkaar en maak een wijziging! Je zal jezelf dankbaar zijn.

Geef een reactie