Meest uitgebreide nieuwswebsite

Nieuws

Travelstof: Een ideaal materiaal

De winter staat weer om de hoek, voor de deur, of in ieder geval in de straat. Voor veel van ons betekent dat het aanschaffen van een nieuwe winterjas, maar heb je eigenlijk ooit nagedacht over de rest van je wintergarderobe? Dat die misschien ook weleens een update verdient? Natuurlijk is het elk jaar vernieuwen van je gehele wintergarderobe een beetje gek (alhoewel, wie weet? You do you!) maar jezelf af en toe trakteren op mooie, nieuwe winterkleding is niet mis. Maar wat is er nu “in”? En wat is ook nog eens fijn, en mooi?

Een ideaal materiaal

Een trend die ik de laatste tijd steeds vaker voorbij zie komen is travelstof. Een jurk travelstof blauw, een broek travelstof zwart, noem het maar op. Zo veel zelfs, dat ik me begon af te vragen wat voor materiaal het nou eigenlijk is, en waarom zoveel mensen er zo gek op zijn. Wat blijkt: travelstof is een blend van polyamide en bestaat in verschillende diktes. Je ziet de stof veel terug in sportkleding en lingerie; kleding waarin het behouden van een bepaalde vorm erg belangrijk is. De stof stretcht en ademt, waardoor je er minder in zweet en het, zelfs als je zweet, comfortabel blijft zitten. Ook is de stof makkelijk wasbaar, slijtvast en dus duurzaam. Een goede broek of jurk van travelstof gaat ontzettend lang mee, wat het ook een fijne investering maakt.

Subtiele verschillen

Travelstof bestaat eigenlijk in drie verschillende diktes. Hier gaat het niet eens echt om de daadwerkelijke dikte van de stof in je hand, maar meer hoe strak en dicht de stof geweven is. De hoogste dikte is dus een erg vaste stof, die ook minder kou doorlaat. Hierom is travelstof met een hogere dikte een echte aanrader, vooral in de wintermaanden. Door de stretch, de slijtvastheid, de vormhouding en de duurzaamheid van de stof, worden er alle soorten kleding gemaakt met travelstof. Er kan heerlijke sportkleding en comfortabel ondergoed gemaakt worden van travelstof met een minder hoge dikte, en er kunnen ontzettend mooie, chique broeken en jurken gemaakt worden van een iets dikkere travelstof met een andere kleur of motief. Het is een veelzijdig materiaal en er is voor iedereen wel wat wils.

Dus, als je de volgende keer je wintergarderobe gaat vernieuwen, ga dan ook eens op zoek naar travelstof. Speur de kaartjes af in winkels, en trakteer jezelf op iets van dit heerlijke materiaal. Geniet ervan en winkel ze!

Geef een reactie