Meest uitgebreide nieuwswebsite

Nieuws

Vermijd een vervelende verrassing tijdens de autovakantie

kleine onderhoudsbeurt

Het vakantieseizoen is begonnen en we staan allemaal te popelen om er vandoor te gaan. De koffers staan te luchten en zijn bijna klaar om ingepakt te worden. Je bent inmiddels druk bezig met de voorbereiding van alles. Zo vraag je de buren om de plantjes water te geven en zorg je dat alle paspoorten geldig zijn tijdens de vakantie. Ga je met de auto? Dan haal je waarschijnlijk de dakkoffer tevoorschijn uit de schuur of van zolder. Afijn, je hebt aan alles gedacht – denk je. Hoe staat de auto er eigenlijk voor? Wanneer is de laatste keer dat jouw auto een kleine onderhoudsbeurt heeft gehad? Vandaag gaat het nieuws over het eenvoudig vermijden van vervelende verrassingen tijdens de autovakantie. 

Het rampscenario

Je hebt de radioreclame en de spotjes op TV vast wel gehoord en gezien. Je hebt de auto niet weggebracht voor een kleine onderhoudsbeurt en vervolgens sta je ergens aan de Côte D’Azur met een lekke band of erger. Zo wil je jouw welverdiende vakantie natuurlijk niet beginnen. Ergens denken we ook allemaal dat het ons niet zo snel zal gebeuren, dat rampscenario. Maar waarom niet? Juist als er sprake is van achterstallig onderhoud aan jouw auto kun je vervelende verrassingen krijgen tijdens de autovakantie – en probeer maar eens een vervanging te regelen ergens in the middle of nowhere

Eenvoudig voorkomen

Zo’n rampscenario kun je ontzettend eenvoudig voorkomen. Dus waarom zou je dat niet doen? Met een kleine onderhoudsbeurt is jouw auto helemaal klaar voor de vakantie. Bovendien krijg je dan gelijk te horen als er grotere dingen aan de hand zijn met jouw tuut. Het is weliswaar afhankelijk wat er precies gedaan wordt met jouw auto tijdens een kleine onderhoudsbeurt. Elke garage kan dit namelijk zelf invullen. Over het algemeen wordt op z’n minst de olie en het oliefilter van de auto vervangen. De betere bedrijven gaan met een kleine onderhoudsbeurt net even iets verder zodat jij helemaal klaar bent voor de vakantie.

Ga ook snel langs

Wil je zeker weten dat jouw auto klaar is voor de lange rit naar die heerlijke camping in Kroatië? Dan raad ik je aan om een kleine onderhoudsbeurt te laten doen bij Vakgarage. Zij doen veel meer dan alleen jouw olie checken en vervangen. Zo kijken ze ook echt naar de belangrijke aspecten die bijdragen aan de veiligheid van jouw auto. Vakgarage checkt maar liefst 30 veiligheidspunten of ze nog werkzaam zijn. Denk hierbij aan de remmen, de accu, maar ook zaken als de verlichting en de schokdempers. Dat is wel zo prettig als je die vervelende Franse wegen moet tackelen tijdens de autovakantie. 

Kortom, wees in ieder geval verstandig in de voorbereiding van jouw vakantie. Ga je op vakantie met de auto? Laat het voertuig dan even goed checken. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan!

Geef een reactie