Meest uitgebreide nieuwswebsite

Nieuws

Wat is linkbuilding

Online marketing is voor elk bedrijf belangrijk. Iedereen is namelijk aanwezig op het internet, elk bedrijf waarmee je concurreert. En dan kan jij niet achterblijven. Maar alleen een website bouwen is niet genoeg, dan sneeuw je zo onder. Je moet ook aan online marketing doen, om je zichtbaarheid te vergroten. Een van de manieren van online marketing heet linkbuilding.

Wat het is

Een hele korte uitleg van linkbuilding is dat het links naar jouw website zijn, die van andere websites komen. Een zoekmachine indexeert het doorklikgedrag van de ene naar de andere site. Maar niet alleen de hoeveelheid van externe links is belangrijk, want dat is niet het enige waar een zoekmachine op let. Ook de kwaliteit van de externe pagina wordt beoordeeld. ER wordt bijvoorbeeld gekeken naar het onderwerp van het stuk waar de link in staat, of het wel overeenkomt met elkaar en dus een logische link is. En of de website waar de externe link op staat, wel goede content bevat en dus niet puur en alleen gebouwd is voor linkbuilding. Daarnaast wordt er ook nog gelet op zaken zoals of alle links naar je website naar de homepage gaan, of ook naar de subpages. En als je op de link klikt, of je dan direct naar de website wordt gestuurd of eerst nog doorverwezen wordt. Dat bepaalt allemaal de kwaliteit van jouw linkbuilding. Het is dus niet zo simpel als het misschien klinkt. 

Linkbuilding starten

Als je denkt dat linkbuilding een goede stap is in het online marketingplan van jouw bedrijf, moet je er eens goed onderzoek naar doen. Maar linkbuilding is niet iets wat je zomaar even zelf doet, helaas. Daarvoor kan je beter een linkbuilding bureau inschakelen. Die zijn daarin gespecialiseerd en zorgen er als het goed is voor dat de linkbuilding van hoge kwaliteit is en dat het je echt helpt. Een zo’n linkbuilding bedrijf is Blauwe Monsters. Die helpen je verder met een SEO plan, wat meestal bestaat uit verschillende technieken, waar linkbuilding er een van is. Keep in mind: SEO staat voor Search Engine Optimalization. Dit focust dus op het beter zichtbaar worden in de zoekresultaten op zoekmachines zoals Google. Daardoor komen er meer potentiële klanten in aanraking met jouw website, want je staat hoger tussen de resultaten. 

Gezonde marketing

Doe altijd goede research naar online marketing. Als je het verkeerd doet, kan je een boete krijgen van Google. Dat houdt soms zelfs ook in dat je website zelfs verwijderd kan worden. En daar zit je niet op te wachten. Zorg ervoor dat je online marketing via een betrouwbare, kwalitatief hoge externe factor doet. 

Geef een reactie