Meest uitgebreide nieuwswebsite

Nieuws

Wordt Praag jouw volgende reisbestemming?

Kun jij ook niet wachten om je nieuwe vakantieplannen voor dit jaar al op papier te zetten? Wellicht ben je al druk je bucketlist aan het afwerken en heb je verschillende tripjes in het verschiet, maar het kan ook dat je nog op zoek bent naar de ideale bestemming. Misschien ga je normaal gesproken altijd voor een zonvakantie waarbij stranddagen vol ontspanning centraal staan, dan is het des te leuker om deze vakanties af te wisselen met een stedentrip. Een soort minivakantie waarin je alle hotspots van een interessante stad ontdekt, vaak gepaard met heerlijk eten, onvergetelijke avonturen en het leren kennen van nieuwe mensen. Wellicht vul jij je lijstje wel aan met Praag of Malta.

 

De leukste stedentrip

Een echte aanrader voor een stedentrip is Praag. Deze stad is al lange tijd geliefd onder wandelaars, sportievelingen en cultuurliefhebbers en het is wel te begrijpen waarom. De stad heeft onwijs veel te bieden, van oude gebouwen en kerken tot kleurrijke straten en heerlijk eten. Binnen anderhalf uur vliegen ben je al in Praag, maar je kunt het ook combineren met een roadtrip en met de auto gaan. Tijdens de stedentrip praag kom je verschillende bezienswaardigheden tegen, zoals de Karelsbrug. Deze brug is de meest bekende bezienswaardigheid van de stad. Ook het oude stadsplein, de astronomische klok, de Nekázanka straat en nationale bibliotheek mag je niet overslaan. Je kunt in de stad de toren van de Karelsbrug beklimmen, slenteren door de wijk Malá Strana en neerploffen op een van de vele terrassen. Praag leent zich eigenlijk alle seizoenen van het jaar als ultieme bestemming voor een stedentrip.

 

Een ontspannen zonvakantie

Ga je toch liever op vakantie naar een bestemming waar je ultiem kunt ontspannen, dan zou je Malta eens kunnen overwegen. Op Malta vind je alles wat je nodig hebt: fijne stranden, traditionele vissersdorpjes en historische steden met veel bezienswaardigheden. Je vakantie is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan de Blue Grotto. Met een boottochtje kom je langs de meest adembenemende plekken met helderblauw water waar je tevens goed kunt snorkelen. Op het panoramapunt waan je je even in een film, zo mooi is het. Het is aan te raden om een auto te huren als je Malta wilt ontdekken. Er rijden wel bussen, maar de tijden worden niet net zoals in Nederland netjes opgevolgd. En vergeet niet dat er op Malta aan de linkerkant van de weg wordt gereden.

Geef een reactie